Dagpengesats

Størrelsen på udbetalingen af dagpenge den kan være afhængig af flere ting, bl.a. hvor meget man har fået udbetalt i løn de sidste tre måneder op til man er blevet ledig,  om man er dimittend osv. For at kvalificerer sig til udbetalingen, så skal man være medlem af en a-kasse, og have været det i minimum et år.

Den højeste dagpengesats

Der er sat en grænse for hvor meget man maksimalt kan få udbetalt, og det er 827 kr pr. dag også svarende til 17.198 kr. pr måned før skat.

For at kvalificere sig til den højeste dagpengesats, så skal man som min. have tjent 21.500 kr. pr. måned før skat i de sidste tre måneder inden man gik ledig, da dagpenge maksimalt kan udgøre 90% af din tidligere løn

Supplerende dagpenge

Supplerende dagpenge er til dig som ikke har et fuldtidsarbejde, eller nærmere bestemt arbejder mindre end 29,6 timer pr. uge, så kan man under bestemte forhold modtage supplerende dagpenge, man skal bl.a. stå tilrådighed for et fuldtidsarbejde, og være tilmeldt på Jobnet.dk. For hver time man arbejder, så vil man blive trukket i en time af dagpengene.

Det er muligt at få supplerende dagpenge i en periode på 30 uger, hvis man opsiger sit job efterfølgende, så kan man undgå den 3 ugers karantæne i forbindelse med dagpenge udbetaling, som man ellers ville få hvis man opsiger sit job uden en god grund.

Dagpenge som dimittend

Er du medlem af en a-kasse og nyuddannet, så kan du modtage en særlig dimittendsats, som lyder på 678 kr. pr. dag svarende til 14.690 kr pr. måned.

Med lønsikring kan du få flere penge udbetalt

Synes du ikke at dagpenge beløbet er stort nok, så kan du betale en ekstra sum penge hver måned for at sikre dig et højere beløb i tilfælde af arbejdsløshed, det er også kendt som lønsikring

Hvor længe har man ret til dagpenge?

Hvis man har været medlem af en a-kasse i mere ned et år, så alle ret til dagpenge  i 104 uger inden for en periode på 156 uger, også kendt som referenceperioden.

Rent praktisk fungerer forbrug af uger lidt som på samme måde som et klippekort. Så hvis man får dagpenge i en uge, så tæller det som et klip. For mere information om generelle betingeler for at få dagpenge.