Der kan være flere grunde til at skifte a-kasse, det kan være man er medlem i en faglig a-kasse og man skifter erhverv, det kan være du bliver selvstændig og skal finde en a-kasse der matcher dette, mulighederne er mange.

Det er ganske ufarligt at skifte fra en a-kasse til en anden, da man beholder sin anciennitet fra tidligere, og det kræver faktisk kun at man nævner hvilken a-kasse man og eventuel fagforening man tidligere var medlem hos, så simpelt er det. Fro mere information tag evt. et kig hos Arbejdsskadestyrelsen.

Vigtigt – Du må ikke selv opsige din a-kasse

I forbindelse med et skifte arbejdsløshedskasse, så skal man sørge for at det er den nye a-kasse som afmelder dig hos den tidligere, da man på denne måde opretholder sin anciennitet, som er utrolig vigtig i forhold til retten til dagpenge.

Opsiger man selv sit medlemskab, så mister man hele sin anciennitet og det kræver at man er medlem i en a-kasse de næste 12 måneder inden man igen har ret til dagpenge, så overlad det til a-kasserne som kan ordne dette indbyrdes uden problemer.

Her finder du den bedste oversigt med alle de danske a-kasser.

Du kan også skifte a-kasse som ledig

Er du ikke tilfreds med din nuværende a-kasse, så har du ret til at skifte til en anden, også selv om du går ledig, og under normale forhodl bliver man flyttet med en måneds varsel, og det varer derfor altid lidt tid inden at man officielt er overført til en ny a-kasse. Der kan også være økonomiske incitamenter til at flytte, da pris på a-kasser varierer, og ved at vælge den billigste a-kasse, så kan der være penge at spare.