Når du er har gennemført din uddannelse, og ønsker at blive medlem i en a-kasse så sker det med en status som nyuddannet og ikke som lønmodtager, heller ikke hvis du skulle have gået hen og fået et job, og grunden hertil skyldes at man som nyuddannet har ret til en lavere dagpengesats.

Har du været medlem af en a-kasse som studerende, så kan man få dagpenge så snart man er uddannet, hvis ikke der står et job og venter, har man ikek været medlem under uddannelse, så får man en måneds karantæne, hvor man ikke kan modtage dagpenge.

Generelt siger man at man skal være tilmeldt en a-kasse senest 14 dage efter endt uddannelse for ikke at blive ramt at en måneds karantæne.

Udfyld ledighedserklæring og få dagpenge

Du skal gøre a-kassen opmærksom på at du gør ledig, og det gøres ved at udfylde en ledighedserklæring, eneste undtagelse for dette er hvis man allerede har gjort det klart at man er ledig ved selve indmeldelsen.

Husk at man skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet for at modtage dagpenge, som ligger på ca. 14.500 kr for en nydannet ledig, og bliver indbetalt den sidste dag i måneden.

Den højeste dagpenge sats kan man først få hvis man har arbejdet i 3 måneder, og mindst tjent 21.400 kr.