Markant flertal af danskere ønsker lempelser i dagpengereglerne

Markant flertal af danskere ønsker lempelser i dagpenereglerne

Cirka to ud af tre danskere ønsker at reglerne omkring dagpenge bliver lempet, det er i hvert fald hvad en ny undersøgelse udført af Danmarks Statistik for AK-Samvirke viser. Ud af de 964 adspurgte, så ønsker 64,4 procent at der skal være færre som mister  retten til deres dagpenge.  Hent notatet om undersøgelsen her.

For hver måned er går er der hele tiden folk der mister deres dagpenge, og tallet bliver ved med at stige, og er efter vores mening, her på a-kassepartner, en uholdbar løsning, og det samme synes flertallet af danskere tilsyneladende. Det er også en noget atypisk stil der er blevet lagt for dagen, og er noget som ligger langt væk fra de typiske danske værdier om medborgerskab og velfærd.

Her ses resultatet af undersøgelsen

…..

Folks alder og uddannelse spiller ind
Ifølge undersøgelsen, så viser den att om man ser på køn, alder, uddannelse, personindkomst eller bopæl, så er der flest som ønsker, at reglerne og genoptjeningskravet skal lempes.De ældre aldersgrupperhar dog en større tilslutning til at færre skal miste deres dagpengene. Blandt de 60-74 årige er det 68,9 procent, der ønsker, at færre mister dagpengene, hvorimod hvis man ser på gruppen fra 16-29 årige,så er det 53,6 procent som ønsker det.

Når det gælder uddannelseslængden så har det også betydning, jo længere uddannelse , desto flere ønsker at færre mister retten til dagpenge. Hos dem med  en mellem- eller længerevarende uddannelse er det 68,3 procent af dem som vil have lempet reglerne, hvor det er 62,1 for dem som har grundskole eller gymnasium som den længste uddannelse.

Er du i tvivl om hvilke regler der gælder pt, så kan læs dette om dagpenge.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *